Auton omistajan tietojen selvitys

Palvelu toimii kaikkien suomalaisten operaattorien liittymillä. Tiedustelun hinta on 3,00 € / haku (sis. alv. 24 %)

Ostamassa käytettyä autoa? Kiinnostaako tietää, kuka on jälleen tukkinut pihatien autollaan? Näin saat tietää, kuka on auton oikea omistaja.

Käytetyn auton ostaminen on usein hyvä investointi, mutta vain silloin, kun olet tehnyt erittäin tarkan taustatutkimuksen. Tämä ei tarkoita ainoastaan auton merkin, kunnon ja maalipinnan tarkastamista, vaan myös auton omistajatietojen varmistamisen esimerkiksi autovarkauden tai muiden mahdollisten ongelmien varalta.

Näin selvität auton omistajatiedot rekisterinumeron avulla

Lähetä pelkkä auton rekisterinumero, esim. ABC-123 , tekstiviestillä numeroon 16366. Saat vastauksena mm. Auton merkin ja mallin, tehon ja omistajan/haltijan tiedot.

Rekisteritunnuksen voit laittaa isoilla tai pienillä kirjaimilla ja väliviivalla tai ilman (abc-123 tai ABC123). Älä käytä välilyöntejä. Mitään erillisiä hakusanoja ei tarvitse eikä pidäkään laittaa.

Sama yksinkertainen hakulogiikka toimii paitsi auton, myös moottoripyöränmoponmoottorikelkantraktorinja perävaunun tietojen hakemiseen. Rekisteritunnuksen voit laittaa isoilla tai pienillä kirjaimilla ja väliviivalla tai ilman (abc-123 tai ABC123). Älä käytä välilyöntejä. Mitään erillisiä hakusanoja ei tarvitse eikä pidäkään laittaa.

Jos haluat saada ajoneuvon historiatiedot, tulee sinun kuitenkin laittaa alkuun hakusana historia, esim. HISTORIA ABC-123

Tarkemmat tiedot ajoneuvosta löytyvät tekstiviestissä olevan linkin takaa. Linkistä saat ladattua PDF-tiedoston, jonka voit halutessasi tallentaa laitteellesi tai lähettää sähköpostilla eteenpäin. Linkki on voimassa 24 tuntia kyselyn tekemisestä. Lisätietoja ja esimerkkiraportteja löydät tältä sivulta.

Selvitä auton oikea omistaja

Auton rekisteritietojen selvitys on erittäin suositeltavaa, mikäli olet ostamassa käytettyä autoa. 16366 rekisterinumerohaku auttaa sinua selvittämään auton tai ajoneuvon omistajatiedot muutamassa minuutissa. Sinun ei tarvitse soitella rekisterinpitäjille saadaksesi tarvitsemiasi tietoja, sillä 16366 rekisterinumerohaku sisältää kaiken tarvitsemasi auton omistajatietojen selvittämiseen.

Auton omistajatietojen tarkistus on paikallaan myös, jos:

  • Olet tympiintynyt näkemään tuntemattoman auton parkkeerattuna talosi lähellä
  • Joku vaanii sinua, mutta et tiedä kuka
  • Saat uhkauksia henkilöltä, joka omistaa auton
  • Et pääse eroon autosta, joka on aina parkkeerattuna tontillesi
  • Jouduit onnettomuuteen, mutta auton kuljettaja ajoi pakoon

Kaikki edellämainitut asiat ovat ratkaistavissa yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Auton rekisteritietohaku

Ajoneuvon rekisteritiedoista löydät mm. seuraavat tiedot

Auton merkki, malli & tekniset ominaisuudet

Saat selville autosta lukuisia teknisiä tietoja, kuten auton merkin, mallin, värin, painon, moottorin tehon, istuinpaikkojen lukumäärän, vaihteiston tyypin, jne.

Auton vakuutustiedot

Näet auton ajan tasalla olevat  vakuutustiedot, vakuutuksen tyypin, aloituspäivän ja vakuutuksen ottajan nimen.

Auton katsastustiedot

Auton katsastustiedoista näet katsastuspaikan sekä ajankohdan, jolloin auto on käynyt katsastuksessa. Lisäksi näet, onko katsastus hyväksytty, vai onko ajoneuvo saanut kielteisen katsastuspäätöksen.

Auton omistajan ja/tai haltijan tiedot

Saat tietää auton oikean omistajan/haltijan nimen sekä yhteystiedot, mikäli tietojen luovutusta ei ole kielletty.

Auton matkamittarin tiedot

Auton matkamittarin tiedoista näet ajoneuvon matkamittarin näyttämän kilometrilukeman viimeksi mitattuna ajankohtana.

Numerosta 16366 saat edullisesti myös tiedot veneistä.

Tietolähde: Liikenneasioiden rekisteri, Traficom.fi

* Rekisteritietojen laajuus saattaa vaihdella riippuen tietojen saatavuudesta virallisissa rekistereissä. Mikäli rekisteriin on merkitty tietojenluovutusrajoitus, tietoja ei saa luovuttaa rekisterinumerohausta.

Lähetä pelkkä ajoneuvon rekisteritunnus tekstiviestinä numeroon 16366

Palvelu toimii kaikkien suomalaisten operaattorien liittymillä. Tiedustelun hinta on 3,00 € / haku (sis. alv. 24 %)

Tarkemmat tiedot hakutuloksista löytyvät tekstiviestissä olevan linkin takaa. Linkistä saat ladattua PDF-tiedoston, jonka voit halutessasi tallentaa laitteellesi tai lähettää sen sähköpostilla eteenpäin. Linkki on voimassa 24 tuntia kyselyn tekemisestä.

Tietolähde: Liikenneasioiden rekisteri, Traficom.fi